Je to již půl roku co vyšel ebook Jíme zdravě a hravě s celou rodinou. Za tu doby jsem obdržela spoustu krásných recenzí. Neusínám však na vavřínech. Bonusovými ebooky zodpovídám položené dotazy a taktéž chci vysvětlit i některé mýty ohledně stravování.
Představuji vám tedy tři nové bonusové ebooky v hodnotě 265 Kč:
- 15 otázek a odpovědí na téma dětského stravování
- Všechno co byste měli vědět o cukru a pšenici
- Potravinářské přídatné látky neboli „éčka“
Na téma dětského stravování…
V bonusovém ebooku zaměřeném na zdravější stravování dětí jsem zodpověděla tyto otázky:
- Proč některé děti odmítají zeleninu?
- Jak by měl vypadat dětský jídelníček?
- Co potřebuje dětské tělo pro zdárný vývoj?
- Proč je dnes tak obrovský nárůst obézních dětí?
- Proč jsou slazené a kolové nápoje nevhodné pro děti?
- Proč zdravější stravování lidi děsí?
- Jak se projeví zdravější strava na chování, vzhledu a jednání dětí?
- Už nikdy nemohu dítěti koupit chipsy, kolu nebo koblihu?
- Co když uvařím zdravěji a nikdo to nebude jíst?
- Proč vylepšovat stravu našim dětem, když my jsme v dětství jedli nezdravě a přesto jsme zdraví?
- Jak můžu nakupovat zdravě, když mám podprůměrnou mzdu?
- Jak se špatná strava podílí na zdraví?
- Co mám tedy jíst?
- Jak se vyznat v kaloriích a jak je počítat?
- Jak si vybírat potraviny podle složení na obalu?
Problematika vlivu cukru a pšenice na zdraví
V bonusovém ebooku o cukru a pšenici jsem se snažila dopodrobna vysvětlit jejich historii, prokázaný vliv na zdraví, vyjmenovat důvody proč škodí a poradit, jak jejich negativní účinky snížit.
Najdete zde odpovědi na otázky:
- Jakou roli hraje v našem životě cukr a v jakých se vyskytuje podobách?
- Proč nám přidaný cukr škodí?
- Jak působí v organismu pšeničná mouka?
- Jak z pšeničného kola ven?
- Co získáte, když omezíte pšenici?
- Komu může bezlepková dieta pomoci nejvýrazněji?
- Čím ve stravě nahradit cukr a pšenici?
- Jaký je následek porušení bezpšeničné diety?
- Proč není chytré zvykat batolata na piškoty?
- Proč není snadné zhubnout?
Souhrn informací o potravinářských přídatných látkách neboli „éčkách“
Ebook zaměřený na potravinářské přídatné látky seznamuje čtenáře se členěním látek do skupin dle jejich společných vlastností nebo společného použití.
- Barviva (E100 – E199 )
- Konzervanty (E200 – E299)
- Atioxidanty, regulátory kyselosti (E300 – E399)
- Emulgátory, zahušťovadla, stabilizátory (E400 – E499)
- Protispékavé látky, regulátory kyselosti, plnidla (E500 – E599)
- Látky zvýrazňující chuť a vůni (E600 – E699)
- Lešticí látky, sladidla, balicí plyny, propelanty (E900 – E999)
- Další látky (E1000 – E1525)
Dále ebook Jíme zdravě a hravě s celou rodinou uvádí konkrétní příklady škodlivých aditiv pro každou skupinu členění. Současně se dozvíte, ve kterých potravinách se může problematické aditivum nacházet. Taktéž zjistíte, že naštěstí ne všechna aditiva jsou syntetická a škodlivá.
Mimo jiné se také dozvíte, že antioxidanty se dělí na:
- přírodní – kyselina askorbová (vitamin C), obsažena v citrusových plodech. Vitamin C a jeho různé soli se přidávají jako ochrana nealkoholických nápojů, džemů, kondenzovaného mléka a párků. Do přírodních antioxidantů dále patří tokoferoly – vitamín E. Vyskytuje se především v ořeších, slunečnicových semenech, sojových a kukuřičných výhoncích a většinou se používají ke konzervaci rostlinných olejů, margarínů, výrobků z kakaa a čokolády
- syntetické – přidávají se do rostlinných olejů, margarinů k inhibici žluknutí a zachování jejich chuti
- a další – BHA (Butylhydroxyanizol E320) a BHT (Butylhydroxytoluen E321)
Napsat komentář